Kérdése van? Írjon nekünk: info@simplyclean.com

Frosch

 

A német Werner & Mertz csoport 1986-ban fejlesztette ki és vezette be a Frosch márkát a háztartási tisztítószerek piacán. Ebben az időben a környezetbarát termékek között elsőként jelentek meg a Frosch termékek az üzletek polcain. Mivel napról napra egyre több világméretű környezeti katasztrófa került nyilvánosságra, így a környezettudatosság egyre fontosabb szerepet kapott az emberek mindennapi életében.  Ennek köszönhetően, az újdonságnak számító Frosch termékek azonnal nagy népszerűségre tettek szert Németországban.

A termékek receptúrájának összeállításakor elsődleges szempont, hogy elsősorban olyan alapanyagokat használjanak fel, amelyek a tisztítás területén már bevált, és bizonyított hatással rendelkező növényi eredetű összetevők: különféle zöldség-, és gyümölcskivonatok, mint az ecet, vagy a szóda. Ezek az anyagok könnyen lebomlanak, és nem szennyezik a környezetet. A Frosch termékek egyáltalán tartalmaznak olyan agresszív és veszélyes anyagokat, mint a foszfát vagy a formaldehid. A foszfátmentes mosószerek piacán is a Frosch volta az első márka, amely megjelent termékeivel.

Valamennyi Frosch tisztítószer csomagolása környezetbarát, újrahasznosított és újra felhasználható anyagokból készül, de a gyártás egész folyamata a fenntartható fejlődés figyelembe vételével zajlik. Ennek köszönhetően a németországi Mainz-ban található gyár már 2003 óta minden évben megkapja az ún. EMAS III minősítést, hozzájárulva ezzel a környezettudatos vállalati működés megvalósításához.