Tulajdonságok
Lúgos alapú, gyors hatású konyhai fertőtlenítő tisztítószer. 10°C és 20°C-on DVG listázva. Mélyhűtő helyiségekben is használható. Eltávolítja a zsírokat, olajokat és növényi ill. állati eredetű fehérjéket, ugyanakkor fertőtlenít is. Illatanyag mentes. Szalmonella és lisztéria ellen is hatékony. Megfelel az EN 1040, EN 1275, EN 1276, EN 1650 és az EN 13697 követelményeinek. Élelmiszeriparban ártalmatlan felhasználásáról tanusítvánnyal rendelkezik.
Felhasználási terület
Víz- és lúgálló élelmiszeripari padló-, fali- és munkafelületek, továbbá konyhagépek (pl.: fagyigép, szeletelőgép stb.) tisztítására és fertőtlenítésére. Nem alkalmazható lúgérzékeny felületeken.
Felhasználás
Az első felhasználás előtt a szert tesztelni kell egy kevésbé szembetűnő részen.
1 adag = 25 ml
Napi takarítás (fertőtlenítő tisztítás)
Habszóró eljárás:
A felhasználásra kész oldat elkészítése
a) az 500 ml-es szóróflakont hideg vízzel a jelölésig feltölteni majd 1 adag koncentrátumot adagoló flakonból vagy Kiehl-adagolórendszerből (pl. DosiExpress) hozzáadni.
b) az 500 ml-es szóróflakont az erre megfelelő KIEHLadagolórendszeren keresztül (pl. DosiStation, DosiJet) feltölteni. Adagolás a táblázat szerint.
c) a 2 literes flakonból vagy az 5 literes kannából az erre megfelelő KIEHL-adagolórendszeren keresztül (pl. Arcantec, DosiJet) adagolni. Adagolás a táblázat szerint.
Fertőtlenítő felülettisztítás habszóró eljárással
A lemosó- ill. mikroszálas kendőt felhabosítani és a felületet letörölni. A szennyezett kendőt vízben öblítsük ki. A felületeketet és konyhai gépeket, melyek közvetlenül érintkeznek élelmiszerekkel, a fertőtlenítés után többször, forró ivóvízzel (40 °C – 60 °C, 8 - 16 liter / m²) le kell öblíteni.
Alaptisztítás (súroló fertőtlenítő tisztítás):
Egytárcsás súrológép és vízszívó. 400 ml-t adunk 8 liter hideg vízhez. Zsírvagy fehérjemaradványok esetén a Blutoxolt megfelelő koncentrációban (hidegen) szétterítjük, és súrolásnál szükség esetén a víztartályból forró vizet adunk hozzá.