Kérdése van? Írjon nekünk: info@simplyclean.com

Blog
2020.03.04 16:45

Koronavírus! Mikor? Hol? Hogyan?

A koronavírus, jelenleg az egyik legrettegettebb vírus a világban. A médiában keringő hírek és álhírek tömegében nehéz kiszűrni a valós információt. Ezért most össze szedtük nektek a legfontosabb tudnivalókat.

A korona vírusok, a burkos vírusok közé tartoznak.

Az összes "korlátozottan virucid" fertőtlenítőszer használata a gyári adatlapokon megadott adagolás/hatóidő szerint elegendő a fertőtlenítéshez.

A szélesebb hatásspektrummal rendelkező  "korlátozottan virucid PLUS" és a "virucid" tanúsított termékek természetesen szintén megfelelőek.

 

A Mikor? Hol? és Hogyan? kérdések a leggyakoribbak.

Mikor? - Előírás vagy igény szerint, minden esetben, amikor felmerül a gyanúja annak, hogy alapos indoka van/lehet a fertőzésveszélynek.

Hol?-Minden olyan területen, helyen, ami potenciális fertőzéshordozónak minősülhet (leginkább azon területek, amelyeket kézzel érintünk - ajtólikincs, korlát, kapcsolók, zárak, stb.)

Hogyan?- Fertőtlenítés leggyakoribb módjai a takarításban:

Fertőtlenítés lemosással: egybefüggő, vízálló felületekre, erre alkalmas eszközzel (szivacs, textília) a fertőtlenítő oldatot rávisszük és hagyjuk, hogy az oldat ezekre rászáradjon.

Fertőtlenítés permetezéssel: a fertőtlenítő oldatot, porlasztással, erre alkalmas eszközzel, juttatjuk a fertőtlenítendő felületre (egyenletes elosztás). Lehet áztatásos (gyors, hatásos, gazdaságos a nagy kiterjedésű felületeknél) és ködszerű. Légzésvédő használata kötelező!

Fertőtlenítés beáztatással: a fertőtlenítendő tárgyat, a fertőtlenítőszer oldatába helyezzük és abban az előírt behatási ideig tartjuk. Az oldat teljesen lepje el a tárgyat.

Fertőtlenítés letörléssel: amikor a fertőtlenítendő tömör felszínű tárgyakat, eszközöket fertőtlenítő oldattal átitatott törlőeszközzel töröljük át és hagyjuk rászáradni a felületre.

 

A fertőtlenítés lehet, rutinszerű- napi folyamat, vagy célirányos fertőtlenítés (rövid hatóidejű termékkel/vér, genny, váladék, vagy más testnedvekkel szennyezett felületeken) vagy zárófertőtlenítés ( úgy kell előkészíteni, hogy: semmilyen fertőzési kockázat ne álljon fenn a következő vendég (páciens) dolgozó esetén/azon helyiségekben és területeken szükséges mindig elvégezni, ahol egy fertőzőtt kezelését, ápolását követően a területet, egy új vendég használja majd.).

 

Legfontosabb jelen esetben, a higiénés szabályok fokozott betartása, a gyakori és alapos kézmosás, kézfertőtlenítés!

Minden kézfertőtlenítőt, száraz kézen alkalmazzunk! Kézmosás - de, MIKOR?

    •   A toalett meglátogatását követően
    •   Orrtörlés, tüsszentés után
    •   Nyers élelmiszerrel történő érintekzés után
    •   Ételmaradék és szeméttel történő érintkezést követően
    •   Akárhányszor munkába vagy hazatérünk, azaz nagyforgalmú helyek látogatását követően

 

Jelenleg, nincs szükség az ész nélküli, „pánikolós", folyamatos felületfertőtlenítésre, viszont körültekintéssel kell eljárni, azaz kellően figyelni a megelőzéshez szükséges teendők betartására.

Ajánlott termékeink: Cleaneco általános fertőtlenítő  Cleaneco Fertőtlenítő mosógatószer  Cleaneco Fertőtlenítő hatású folyékony szappan

A TANA magyarországi portfoliójában lévő fertőtlenítő termékek, mind rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal: Tana termékek